Harini nak share pasal resipi pula. Pernah makan kek batik? Favourite time bulan Ramadan ni.
Ni la rupanya |
BAHAN-BAHAN
-Loyang kecil/besar ikut keperluan.
-Sebungkus biskut Marrie [350g]
-Butter [150g/setengah buku]
-Secawan milo
-Setengah cawan serbuk koko
-3/4 cawan susu pekat manis
-Secawan air
-4 biji telur
CARA-CARA
- Campur milo, serbuk koko, air, susu pekat dan telur ke dalam periuk. Kacau sehingga sekata. [api sederhana]
- Masukkan butter. Kacau adunan supaya pekat.
- Masukkan biskut Marrie yang dipatah-patahkan. Kacau sampai sekata.
- Masukkan adunan ke dalam loyang dan mampatkan.
- Masukkan loyang ke dalam peti sejuk [1 jam]
SELAMAT BERBUKA NANTI~
Allahumma solli 'ala Sayyidina Muhammad wa 'ala ali Sayyidina Muhammad
sedapnya.. hehe,tapi kalau makan banyak muak..
ReplyDeleteterima kasih sebab sudi tinggalkan link.. ^_^
Sesama ya..Thanks jalan-jalan sini :)
DeleteA'ah kalau makan banyak-banyak memang muak kan..